HomexSlideA világ kétszáz legjobb intézménye közé került a Semmelweis Egyetem A világ kétszáz legjobb intézménye közé került a Semmelweis Egyetem

Bekerült a világ legjobb kétszáz intézménye közé orvostudományi és a gyógyszerészeti területen a Semmelweis Egyetem a Quacquarelli Symonds (QS) listáján – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumal.

A közlemény szerint a felsőoktatási intézmény – nyolc helyet javítva korábbi pozícióján – a 254. helyen végzett a szakterületi rangsor élet- és orvostudományi képzési kategóriájában, ezzel pedig a hazai képzőhelyek közül a legjobb helyen szerepel. A Debreceni Egyetem a 397., a Szegedi Tudományegyetem a 401-450., a Pécsi Tudományegyetem pedig a 451-500. helyre került.

Az orvostudományi képzés területén a Semmelweis Egyetem megőrizve korábbi helyét ezúttal is a 151-200. helyen végzett. A Debreceni Egyetemet a 251-300., a Pécsi és a Szegedi Tudományegyetemet a 301-350. helyre sorolták a lista készítői – írták. A gyógyszerészeti képzésben – a tavalyi top 150 után – idén a 151-200. helyre került a Semmelweis, ebben a kategóriában a hazai intézmények közül egyedüliként szerepel a QS rangsorában – tették hozzá.

A brit Quacquarelli Symonds cég QS World University Ranking felsőoktatási intézményi rangsorát 2004 óta állítja össze.
Forrás: innoportal.hu

Vélemény, hozzászólás?