Civil találkozó Nagyváradon

Szervezetünk, a Debreceni Innovációs Közhasznú Egyesület (DEI) Nagyváradon egyeztető fórumokon vett részt. Célunk a program megvalósítással, együttműködő partnereinkkel kapcsolatunk szorosabbá tétele, valamint új szervezetek megismerése volt.

Számos olyan szervezettel ismerkedtünk meg kint tartózkodásunk alatt, akik eredményes sikeres projekteket tudhatnak a hátuk mögött, ezáltal sok hasznos információ birtokába jutottunk.

A találkozók alkalmával felvázolta minden szervezet az ötleteit, elképzeléseit milyen programok megvalósítása lehetséges határon innen és túl működő szervezetek együttműködésében.

Számunkra fontos hogy határon túli magyar szervezetekkel tudjuk a kapcsolatot tartani, és hogy közös rendezvényeket valósítsunk meg. A civil szervezetek összefogása talán példát mutat a hétköznapi emberek számára, hogy közösen, együttes erővel sok mindent el lehet érni. A másik fontos szempont, hogy bár főként magyar anyanyelvűek vesznek részt ezeken a programokon, mégis amiatt, hogy egy országhatár választ el bennünket más kulturális szokásain vannak, amelyeket a résztvevők a közös rendezvényeinken megismerhetnek, esetleg a tetsző szokásokat át is vihetik, mely a társadalomra fejlődő hatással van.

Pályázatunk megvalósítását mindenképp sikerként könyveljük el, mert egyrészt sok érdekes és tapasztalatokban gazdag civil szervezetek képviselőit ismerhettük meg, másrészt a sok ötletből konkrét program megvalósítási cél is született, ráadásul több szervezettel együttműködést is kötöttünk, melyeket a jövőben igyekszünk ápolni és szorosabbá tenni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük